Mijn Hond Braakt Na Trifexis Wat Nu Te Doen?

Trifexis is een medicijn dat hartworm bij honden behandelt. Trifexis kan bij sommige honden milde bijwerkingen veroorzaken. Een bijwerking van Trifexis is braken.

Trifexis kan een serieus probleem zijn als je de neiging hebt om over te geven. Het is niettemin van cruciaal belang dat u onmiddellijk contact opneemt met een dierenhulplijn of uw dierenarts voor overleg. De dierenarts zal u adviseren hoe u verder moet gaan en u vervolgens een nieuwe dosis Trifexis geven.

Lees verder om meer te weten te komen over Trifexis en de bijwerkingen ervan.

Wat Is Trifexis?

Trifexis is een effectief medicijn om vlooien, wormen en andere parasieten te bestrijden. Het wordt ook gebruikt om toekomstige besmetting bij honden te voorkomen. Het begint vlooien te elimineren binnen een half uur na consumptie. Trifexis is bijna een maand bruikbaar tegen parasitaire infecties.

Trifexis is een oraal geneesmiddel met rundvleessmaak dat met voedsel of anderszins kan worden gegeven.

Trifexis is sinds de lancering op de geneesmiddelenmarkt omgeven door controverse. Trifexis is bekritiseerd door eigenaren van gezelschapsdieren voor het veroorzaken van de dood van hun huisdieren. Dit wordt door geen enkele studie ondersteund. Er is geen direct verband gevonden tussen de inname van Trifexis en het overlijden van hun hond.

Het is getest en goedgekeurd door de FDA voordat het aan het publiek wordt vrijgegeven. Het is goedgekeurd door de FAD.

Hondenbraakt Na Trifexis: Wat Nu Te Doen?

Trifexis is voor honden die hebben overgegeven. Neem onmiddellijk contact op met het Trifexis-team van uw huisdier. Zij kunnen u helpen met deze kwestie. Het is belangrijk om de dierenarts van alle informatie te voorzien.

De dierenarts moet informatie hebben over wanneer de dosis werd gegeven en of de hond onmiddellijk na ontvangst moest overgeven. Uw dierenarts of de Trifexis-consulenten moeten ook op de hoogte zijn van de grootte en het ras van uw harige vrienden.

Bijwerkingen

Dit zijn enkele van de meest voorkomende bijwerkingen:

  • braken
  • Diarree
  • Lethargie
  • Dermatitis
  • Roodheid
  • jeuk
  • Tijdelijk verlies van eetlust

De meest voorkomende bijwerkingen van medicatie zijn braken en diarree. Deze bijwerkingen zijn meestal typisch en ze brengen het leven van uw hond niet in gevaar. Als uw huisdier reeds bestaande aandoeningen heeft, kunnen de bijwerkingen ernstiger zijn.

Het is daarom aan te raden om alle benodigde informatie over uw huisdier aan de dierenarts te verstrekken. Het stelt hen in staat een weloverwogen beslissing te nemen. Trifexis wordt alleen aan de hond gegeven als het veilig voor hem is.

Deze medicijnen worden zelden geassocieerd met ernstige bijwerkingen. U moet uw hond echter nog steeds in de gaten houden en eventuele bijwerkingen of abnormaal gedrag melden.

Voor puppy’s jonger dan 14 weken mag Trifexis niet worden gebruikt. Jongere puppy’s kunnen meer braken ervaren als ze jonger zijn dan 14 jaar. Ook zijn zieke of oudere honden meer vatbaar voor de bijwerkingen.

Trifexis wordt ook niet aanbevolen voor drachtige honden en honden met epilepsie. Zorg er dus voor dat u alle benodigde informatie aan uw dierenarts bekendmaakt voordat u Trifexis aan de pup geeft.

Trifexis kan ook allergische reacties veroorzaken. Als u ongebruikelijkheden opmerkt, dient u dit onmiddellijk aan de dierenarts te melden.

Dosering

Uw hond dient minimaal één tablet per 30 dagen te krijgen. De dosis is afhankelijk van de grootte van de hond.

Trifexis moet voor en tijdens het vlooienseizoen worden ingenomen. Als het vlooienseizoen het hele jaar door bestaat, kan Trifexis het hele jaar door worden aanbevolen.

Het is ook mogelijk om de dosering te variëren, afhankelijk van of de vlooienbehandeling bedoeld is om hartworm te voorkomen of te behandelen. In het geval van hartwormpreventie dient de doggo de dosering eens in de drie maanden in te nemen. Trifexis moet eenmaal per 30 dagen worden toegediend voor vlooienbehandeling.

Tekenen Van Een Overdosis

Trifexis moet in een voorgeschreven hoeveelheid worden gegeven. Een overdosis van dit medicijn kan leiden tot bijwerkingen zoals braken, kwijlen, huiduitslag, hoesten en lethargie.

Als u zich zorgen maakt over een van deze symptomen, kunt u het beste onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts. Verder zou het helpen als u bij gewichtstoename de dosering van het geneesmiddel voor de hond wijzigt.

Belang Van Hartwormtest

Als uw hond al hartworm heeft opgelopen, kan het gevaarlijk zijn om Trifexis of een ander preventief geneesmiddel te geven. Voordat u medicatie geeft, moet de pup weer volledig gezond zijn.

Medicijnen zullen ernstige gevolgen hebben, zoals braken, diarree en lethargie als de hond al aan hartwormziekte lijdt. Daarom moet u regelmatig op hartworm controleren.

alternatieven

Heart Gard Plus en Nexgard zijn goede alternatieven voor Trifexis. Naast hartwormpreventie en parasitaire behandeling, dekken deze ook teken.

  • Heartgard Plus, een tablet met rundvleessmaak, is effectief tegen haakwormen en rondwormen.
  • Nexgard is een andere tablet met rundvleessmaak die beschermt tegen vlooien en teken.
  • Andere door de FDA goedgekeurde medicijnen zijn Bravecto en Sentinel.

Raadpleeg een professional voordat u besluit medicijnen te nemen.

Belangrijkste Leerpunten

Het is nog steeds een raadsel of Trifexis de dood van uw hondjes kan veroorzaken. Geen wetenschappelijke gegevens hebben het bewezen. Hartwormen hebben echter inderdaad geleid tot de dood van honden. Het is klinisch bewezen. Preventie van hartworm is essentieel. Er is geen andere weg daarheen.

U heeft echter wel de mogelijkheid om te beslissen welke medicatie u aan uw hondengenoot wilt geven. Of u wilt dat uw hond bij Trifexis blijft of overstapt op een alternatief, hangt van u af.

Trifexis is het onderwerp van vele beschuldigingen. Ouders van gezelschapsdieren hebben geklaagd over toevallen en het overlijden van honden. Geen van deze claims is bevestigd. Als u zich nog steeds zorgen maakt over het gebruik van Trifexis, neem dan contact op met uw dierenarts. Uw dierenarts kan u de beste behandeling voor uw huisdier aanbevelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is, net als elk mens. U moet dus naar elk hondenspecifiek kliniekaccount kijken voordat u een beslissing voor hem neemt.

Let op of er nadelige effecten zijn van een medicijn op uw huisdier. U dient dit aan uw dierenarts te melden. Neem daarom een weloverwogen beslissing over uw harige vriend!